Förbered dina fönster för sommaren

[section padding__sm=”0px”] [row v_align=”middle” h_align=”center”] [col span=”9″ span__sm=”12″]

Sommaren är äntligen här och de flesta av oss hoppas nog på många soliga dagar. Solsken och värme i all ära, men nog föredrar vi att njuta av detta utomhus?

Att ligga och vrida sig i ett för varmt sovrum, eller att inte kunna vila från solen en stund i ett svalt vardagsrum, är sällan optimalt. Stark sol som ligger på våra fönster kan dessutom leda till mer än bara värme. De starka solstrålarna bleker våra möbler och inredning och konstant exponering av starkt solljus leder till att möbeltyg som en gång var färgrikt och fräscht, istället blir blekt och tråkigt betydligt snabbare.

Som tur är finns det flera olika sätt och smarta produkter som hjälper dig att reglera både värme och solexponering. Våra hem och fönster är olika både stil- och funktionsmässigt och traditionella persienner kan dels kännas lite opersonligt, och är dessutom ett tillval som inte ingår i många nya bostäder.

Här visar vi 4 olika sätt att förbereda dina fönster för sommaren, där både funktion och stil får vara i fokus!

[/col] [/row] [row] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”370806″] [/col] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”370800″] [/col] [/row] [/section] [section label=”Introduction”] [gap height=”266px”] [/section] [section label=”Banners”]

[row] [col span__sm=”12″ margin=”-390px 0px 0px 0px”] [row_inner] [col_inner span__sm=”12″]

Den flexibla hotellstilen

Dubbla hotellgardiner är lika snyggt som funktionellt och den heta hotelltrenden står stadigt när det gäller inredningen av våra hem.

Det innersta gardinlagret består oftast av tunnare, skira gardiner som både skyddar mot insyn och direkt solljus, utan att du behöver stänga ute det härliga dagsljuset. På kvällen drar du enkelt för det yttre lagret av tyngre, tjockare gardiner och öppnar dem lika lätt igen på morgonen!

I sovrum är oftast mörkläggningsgardiner att föredra, men hotelltrenden fungerar lika bra i hemmets övriga rum. Kanske räcker det med snygga, avskärmande gardiner med trendig linnekänsla att kunna dra för i vardagsrummet när de ljusa kvällarna orsakar blänk i tv:n?

Det är också vanligt att välja dubbla hotellgardiner helt enkelt för att det blir så otroligt snyggt! I dessa fall räcker det med mindre tyg för de yttre gardinerna eftersom de inte behöver kunna täcka hela fönstret. 

[row_inner_1] [col_inner_1 span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”509411″] [ux_image id=”375093″] [/col_inner_1] [col_inner_1 span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”509407″] [ux_image id=”375092″] [/col_inner_1] [/row_inner_1]

Kombinera design och funktion

Skira gardiner i ett lager ger en luftig känsla och i vissa rum kan detta kännas som det bästa alternativet. Välj en skena som löper över hela fönsterpartiet för att enkelt kunna dra för gardinerna vid behov för att minska insyn och starkt solljus. Skira gardiner mjukar upp rummet utan att ta över och är ett enkelt sätt att öka myskänslan i en minimalistisk inredning.

I sovrummet finns dock ofta behovet att kunna mörklägga, även om vi vill satsa på lättare gardiner. En vanlig, mörkläggande rullgardin dras enkelt ner nattetid och är en diskret detalj som sällan stör inredningen under dagtid när den är upprullad.

Om solen ligger på starkt kan det Ibland vara skönt att kunna dra ner solskyddet en bit utan att täcka hela fönstret, och då är hissgardinen ett stilrent alternativ. En mörkläggande hissgardin fyller sin funktion med att stänga ute ljuset vid läggdags, men blir samtidigt en snygg inredningsdetalj som fungerar utmärkt att kombinera med skira eller tunna gardiner!

[/col_inner] [/row_inner] [row_inner] [col_inner span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”500px” height__sm=”99.99%” bg=”191530″ bg_pos=”2% 91%”]

[/ux_banner] [/col_inner] [col_inner span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”500px” bg=”11998″]

[/ux_banner] [/col_inner] [/row_inner]

Stäng ute värmen – behåll utsikten

Det kan finnas flera anledningar att inte välja traditionella gardinlängder i sitt hem. Kanske vill du täcka så lite som möjligt av dina snygga fönster, kanske är det inte det mest praktiska alternativet med småbarn eller så gör inredningen eller möbleringen att det helt enkelt inte fungerar med gardinlängder.

En screenrullgardin är både ett snyggt, praktisk och effektivt alternativ för att stänga ute värme och solljus. Även när vi vill spendera tid inomhus, kan ett mörkläggande solskydd ibland ge en instängd känsla som inte är optimalt under våra vakna timmar. En screenrullgardin har en transparent väv vilket låter dig njuta av den vackra sommarutsikten men reducerar samtidigt både värme och solljus. Den fungerar dessutom insynskyddande vilket innebär att den endast är transparent inifrån – utifrån fungerar den utmärkt som insynsskydd i dagsljus.

[row_inner] [col_inner span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”99712″] [/col_inner] [col_inner span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”40395″] [/col_inner] [/row_inner]

Sov gott i ett mörkt och svalt sovrum

Ibland är det helt enkelt funktionen som är det allra viktigaste. Även den mest soldyrkande personen har säkert någon gång legat och vridit sig i trassliga, svettiga lakan under en värmebölja utan att kunna somna.

Välj en rullgardin med silverbaksida för optimal värmereducering. Vanliga rullgardiner drar åt sig en del värme, vilket i sin tur sprids vidare in i rummet. En rullgardin med silverbaksida reflekterar bort en stor del av solens stålar vilket medför att värmen reduceras effektivt. En rullgardin med silverbaksida är dessutom helt mörkläggande så du kan sova gott i ett svalt och mörkt sovrum – även när du vill ta en rejäl sovmorgon och stanna i sängen långt efter att solen börjat värma.

[/col] [/row] [/section]

Loading