25% på alla gardiner i standardmått med kod: GARDIN25

3 sätt att styla med svarta gardinskenor

[section padding__sm=”0px”] [row v_align=”middle” h_align=”center”] [col span=”9″ span__sm=”12″]

Svart är lika trendigt som tidlöst och fungerar utmärkt att ta in i inredningen oavsett stil! Även inredningsdetaljer som traditionellt varit vita, börjar nu dyka upp i svarta versioner – något som blir både mer spännande och nytänkande att arbeta med. Det är också en färg som är tuff samtidigt som den är subtil, vilket säkerligen har bidragit till att det svarta ständigt känns aktuellt.

Svarta gardinskenor syns allt mer i olika inredningsreportage där skenan faktiskt får synas och ta plats i inredningen, istället för att döljas på bästa sätt. Det är ett snyggt, modernt och kreativt sätt att arbeta med gardinskenor och en trend vi verkligen vill slå ett slag för. Här visar vi därför 3 sätt att inreda med svarta gardinskenor som kommer att ge ditt hem en helt ny känsla!

[/col] [/row] [/section] [section label=”Introduction”] [gap height=”266px”] [/section] [section label=”Banners”]

[row] [col span__sm=”12″ margin=”-390px 0px 0px 0px”] [row_inner] [col_inner span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”500px” height__sm=”300px” bg=”376428″ bg_pos=”17% 1%” border=”-200px 0px 0px 0px” border_margin=”-200px 0px 0px 0px”] [ux_hotspot text=”Måttillverkad hotellgardin Dokie, mörkläggande, ljusgrå” link=”https://www.hastahome.no/produkt/mattillverkad-hotellgardin-dokie-morklaggande-95-ljusgra/” position_x=”50″ position_y=”50″] [/ux_banner] [/col_inner] [col_inner span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”500px” height__sm=”300px” bg=”376451″ bg_pos=”14% 98%” border=”-200px 0px 0px 0px” border_margin=”-200px 0px 0px 0px”] [/ux_banner] [/col_inner] [/row_inner] [row_inner] [col_inner span__sm=”12″]

Matcha med svarta detaljer

Låt skenan bli en dekorativ del av rummet som knyter an till övriga detaljer i inredningen. Genom att låta det svarta gå igen i flera delar, skapar du en helhet som ger ett harmoniskt uttryck där rummet knyts ihop. De svarta detaljerna passar även perfekt med rådande inredningstrender där material och färgtoner går mot det naturnära hållet.

Att blanda in svarta detaljer tillför en trendig och lite vassare känsla till din inredning, även när du arbetar med mjukare färger som i sig själva kan ge ett ganska blekt uttryck. I rum som domineras av runda former, milda färger och mjuka textilier, blir svarta detaljer det där lilla extra som behövs för att bryta av och skapa karaktär. 

[row_inner_1] [col_inner_1 span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”500px” height__sm=”300px” bg=”376438″ bg_pos=”22% 14%” border=”-200px 0px 0px 0px” border_margin=”-200px 0px 0px 0px”] [/ux_banner] [/col_inner_1] [col_inner_1 span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”500px” height__sm=”300px” bg=”374983″ bg_pos=”22% 77%” border=”-200px 0px 0px 0px” border_margin=”-200px 0px 0px 0px”] [ux_hotspot text=”Måttillverkad gardin Lina, varmvit” link=”https://www.hastahome.no/produkt/mattillverkad-gardin-lina-varmvit/” position_x=”50″ position_y=”50″] [/ux_banner] [/col_inner_1] [/row_inner_1]

Skapa kontrast

Svarta gardinskenor kan även användas för att skapa kontrast och tillföra en cool, industriell känsla till rummet. Att arbeta med kontraster gör ditt hem personligt och intressant och kan uppnås på flera sätt genom att kombinera olika färger, material och former.

Till ljusa, milda färger som lätt kan bli lite platta i sig själva, bryter en svart skena av på ett snyggt sätt och ger ett mer levande uttryck. I kombination med vitt, ramar den in och skapar konturer till rummet. Även mörkare färger kommer fram i kombination med svart där kontrasten gör dessa färgtoner mer framträdande och uttrycksfulla.

[/col_inner] [/row_inner] [row_inner] [col_inner span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”500px” height__sm=”99.99%” bg=”376434″ bg_pos=”17% 25%”]

[ux_hotspot text=”Gardin Stilla, mörkgrön, extra hög & bred” link=”https://www.hastahome.no/produkt/gardin-stilla-morkgron-extra-hog-bred/” position_x=”50″ position_y=”50″] [/ux_banner] [/col_inner] [col_inner span=”6″ span__sm=”12″] [ux_banner height=”500px” height__sm=”300px” bg=”376443″ bg_pos=”3% 76%”]

[ux_hotspot text=”Flamskyddad gardin Hawick, brun, måttillverkad” link=”https://www.hastahome.no/produkt/flamskyddad-gardin-hawick-brun-mattillverkad/” position_x=”50″ position_y=”50″] [/ux_banner] [/col_inner] [/row_inner]

Kombinera med mörkare färger

Ibland önskar vi kanske ändå att skenan syns så lite som möjligt och att gardinerna får vara i fokus. Att måla sina väggar i lite mörka, murriga färger har blivit mer och mer vanligt, framför allt i sovrum och andra rum till vila och återhämtning står i fokus. En vit skena mot en mörk vägg kan därför bli allt för framträdande medan en svart smälter samman med bakgrunden.

På samma sätt blir en svart skena en naturlig del av helheten när det gäller mörka färgval på gardinerna. För att förstärka den effekten ytterligare, används bara en så lång skena som gardinens bredd – något som ger ett harmoniskt uttryck till helheten även när du sätter en svart skena på ett vitt tak. På så sätt skapas även en illusion att gardinen går hela vägen upp till taket – även i de fall där det är ett mellanrum mellan gardin och tak.

[/col] [/row] [/section]

Loading